Moderdyr

Jutta er et af vores aller første dyr. Vi købte hende ilæmmet på Saabyholm, og har været rigtig godt tilfredse med hende. Hun giver altid gode lam uden besvær. Hun har indeks 105 og CHR-nr. 10363-00439.

June er det andet af vores oprindelige dyr vi har tilbage. Også hun er fra Saabyholm. Hun er knapt så stor og har et forsigtigt gemyt. Hun har indeks 105 og CHR-nr. 10363-00430.

Aida er datter af Jutta, og et af vores første lam. det gør hende til noget ganske særligt. Hun er snakkesagelig, og så får hun nogle super flotte lam med god kødsætning. Hun er et lille dyr, og det år hun fik trillinger lignede hun en omvandrende flodpram. det er heldigvis kun sket en gang, og vi håber egentlig ikke, at det sker igen, for det er hun ikke stor nok til. Hun har indeks 95 og CHR-nr. 94143-00002.

Bella er datter af Jutta og Igor. Hun er et meget forsigtigt dyr, som ikke altid lader sig fange, når flokken skal samles. Hun har indeks 102 og CHR-nr. 94143-00005.

Delphi har er datter af Jutta og Bille, og har nogle fantastiske farvetegninger. Vi glæder os til at følge hende de næste år. Hun har indeks 106 og CHR-nr. 94143-00043.

Dania er datter af June og Bille. Hun har en god størrelse og er robust. Hun har indeks 107 og CHR-nr. 94143-00046.

Ja Darling er virkelig en darling - en rigtig yndling - for hun er vores første flaskelam, som vi ikke nænnede at skille os af med. de første timer efter fødslen blev hun passet af sin mor; men da vi kom i stalden næste morgen havde hun forvildet sig væk fra mor og søster, og så fandt vi sutteflasken frem. Her er hun med sine to lam i 2007. Hun kom med på Roskilde Dyrskue i 2007 og fik 23 point. Darling har indeks 104 og chr.nr. 94143-00057.

Præsentation af besætningens rygrad

På Bakkegård har vi pt. 27 moderdyr. Moderdyrende er besætningens rygrad, for uden dem ingen lam og uden lam ingen kød. Det er en svær proces, at udvælge de bedste dyr til stambesætningen. Der vil altid være nogle, som er noget ganske særligt, og som får lov at blive, selvom det ikke virker rationelt i forhold til deres indeks.

Vi har efterhånden erfaret, at indeks ikke er alt, og derfor holder vi stædigt fast i et par dyr med dårlige tal, for de leverer nogle af vores allerbedste lam, når man ser på livskraft, tilvækst og kødsætning - for ikke at tale om bedømmelse på dyrskue!

Vi vil gerne have at stammen i besætningen består af dyr med følgende egenskaber: rolig adfærd - gerne håndtamme, blandede farver, gode læmme- og moderegenskaber og gode kroppe. Det er ikke en kvalitet i sig selv at dyret er stort. De andre elementer skal også følge med.

På denne side vil vi gerne vise jer vores moderdyr, som vi i bund og grund er godt stolte af!

Da det ikke er helt ligetil at tage portrætbilleder af "primadonnaerne", er denne side under løbende udbygning. Ligesom det er vores mening kun at vise de aktuelle moderdyr frem.